Když máte dvě krabice plné zralých sladkých meruněk, je potřeba je zpracovat rychle. Každý podle své chuti, u nás jsou preference jasné…
Jako první, co přijde na řadu z každého ovoce, je marmeláda. Aby marmeláda nebyla příliš fádní, baví mě přidávat do rozvařeného ovoce různá ozvláštnění. A to například bylinky, strouhaný zázvor, chilli, skořici, vanilku, perníkové koření, citron, banán, kávu… Možností jsou spousty. Tentokrát jsem udělala marmelády dvě – bylinkovou a pikantní.
Jako další přijdou na řadu obvykle kompoty. A jako obvykle jsou u nás neobvyklé… 🙂 Stačí přidat nějakou dobrou bylinku a místo bílého cukru cukr hnědý a hned vykouzlíte trochu jinačí zajímavou chuť.
Když pak meruňky rozmixujete s pár ingrediencemi, získáte skvělou přesnídávku a ještě skvělejší nanuky.
A protože je léto a venku panují parna, meruňková zmrzlina/dřeň přijde určitě vhod, osvěží a navíc si pochutnáte na zdravé dobrotě. Recept je velmi jednoduchý: vraž tam hrst meruňek, pár lžic smetany, tvarohu a cukru, dej zamrazit a dobrota je na světě!
Nejnovější komentáře