Pokud přemýšlíte, jak zpracovat jablíčka na zimu, přinášíme vám pár jednoduchých a výborných tipů, jak si vyrobit rychlé, chutné a účelné jablečné konzervy.
Jablíček jsme měli letos dost a dost, a tak jsme museli přemýšlet, jak je sklidit (dřív než je sklidí slepice, vosy, včely nebo mráz…) a hlavně, jak je všechny zpracovat…
Ty nejkrásnější jablíčka jsme otrhali, opatrně uložili do beden a odnesli do sklepa. Tam nám pár měsíců vydrží a budou kdykoliv k dispozici.
Padaná jablíčka (natlučená nebo nakousaná od vos a slepic) jsme sklidili a okrájeli. Oloupaná jablíčka pak nastrouháme a zavaříme. Nejlepší ze všeho je zavařit jablíčka ve vlastní šťávě! Je to rychlý polotovar na zimní pečení.
Výborný je i jablečný džem. A když je doplněný ještě třeba kávou, banánem nebo pikantní paprikou, pak to nemá chybu!
Naše oblíbené a osvědčené recepty na jablečné zavařeniny jsme vám nahráli na VIDEO. Přejeme příjemnou zábavu a dobrou chuť! 🙂
Další padaná jablíčka, která už jsme nestíhali zpracovávat, jsme odvezli na mošt. Letos jsme byli poprvé v moštárně, tam namoštovali 80kg jablek během pár minut…
Podívejte se, jak to v takové moštárně vypadá:
Další tipy na zpracování a zavaření jablek – recepty!
Nejnovější komentáře